10. Sattumusten sarja



Ihmeitten aika ei ole ohi, vähän väliä tapahtuu sellaista mitä ikinä ennen ei ole tapahtunut. Eikö tämä meno koskaan lopu.

Vaikean sairauteni jälkeen, 20 vuotta sitten, siirtyi aamukahvin keitto ihan luonnostaan puolison mieluisaksi työksi. Hyvin on kahvin ja puuron keitto onnistunut näihin päiviin asti.

Viime viikolla tapahtui kummia. Täällä vaunussa meillä ei ole kahvinkeitintä, mutta vedenkeitin on. Keitämme veden ja valutamme kahvin suodattimen läpi termoskannuun. Juuri sinä aamuna puoliso oli unohtanut keittää veden ja kaatoi kylmän veden suodattimeen. Vasta pöytään käydessämme vahinko paljastui.Onneksi en ryhtynyt pitämään opetuspuhetta huolellisesta työnteosta, vaan keittelimme yhdessä uuden veden ja suodatimme kahvin toistamiseen. Hyvää tuli.

Tulimme Kattivankkuriin tuttuun paikkaan ja kehotin puolisoa menemään saunaan juttelemaan miesten kanssa, olimmehan olleet toista viikkoa ihan kahdestaan.

Aloin perinteisen saunakahvin keittämisen. Kahvipurkki oli tyhjä, piti avata uusi paketti. Termari ja suodatin olivat valmiina odottamassa veden kiehumista. Otin kahvimitan ja täräytin mitallisen kahvia suodattimeen, ilman suodatinpussia. Voi ei, pääsinpä pitämään itselleni opetuspuhetta huolellisuudesta.

Onneksi puoliso oli vielä saunareissulla, eikä nähnyt tapahtunutta. Oli helpompi vain kertoa, että kävi ihan pieni vahinko.

Mitähän seuraavaksi…

  Leena Auranen

Paluu

 

 


Webmaster