Sanaosa Arto Auranen

SANA SINULLE

Sana vaihtuu viikoittain etupäässä jo lauantaisin.
Aiheet ovat Kolossalaiskirjeestä. Poikkeuksia juhlapyhinä.
Adventtina la-su lyhyt adenttisaarna

KASTEEN ARMO

"Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista. ." Kol 2:11-12"Puhutaan sydämen ympärileikkauksesta"

Ympärileikkaus kuului Vanhaan Liitton kansalle. Kaste kuuluu Uuden Liiton kansalle, eli meille. Kasteessa me liitämme lapsemme Jumalan valtakuntaan, koska Kristus on sovittanut meidän kaikkien synnit. Vasta sitten joudumme ongelmiin, kun opetamme lapsikasteesta, että siinä tapahtuu uudestisyntyminen tehdyssä toimituksessa. Henkilökohtainen usko Jeesukseen tulee myöhemmin. Kasteessa annamme isinä ja äiteinä lapsenmme Jumalan hoitoon. Hän sitten johtaa Sanallaan ja elämän kohtaloilla, toisten esimerkeillä meidät uskomaan Jeesukseen ja siihen, että kaste on uskon kautta otettu vastaan.
On vaarallista jättää opettamasta lasta ja jättää lapsi viemättä Jumalan sanan piiriin. Koululaitokselle on annettu valtava vastuu johdattaa oppilaat Sanan äärelle, eikä korvata uskonnon opetusta pelkällä elämänkatsomuksella tai muilla laiminlyönneillä.
Gideoneille on annettu arvokas tehtävä jakaa juuri tärkeässä iässä, siis neljäsluokkalaisille, henkilökohtaiset Raamatut. Voi sitä opettajaa ja vanhempia, joka eivät salli oppilailleen Raamattua. (Luuk. 17: 1-2).

"Ihan puistattaa tämä nykyinen kasteen muuttaminen nimiäisiksi mm. Suomessa.

Arto Auranen

Sivua on ladattu 15875 kertaa

twaarna eli sunnuntain saarna

[paluu]