SANA SINULLE VIIKOKSI

Sana vaihtuu viikoittain etupäässä jo lauantaisin.
Aiheet ovat Kolossalaiskirjeestä. Poikkeuksia juhlapyhinä.

RUKOUKSEN MIES

"Terveisiä lähettää teikäläinen Epafras, Kristuksen Jeesuksen palvelija, joka aina taistelee rukouksin teidän puolestanne, jotta pysyisitte lujina ja nuhteettomina ja vankkumatta noudattaisitte kaikessa Jumalan tahtoa. Voin todistaa, että hän näkee paljon vaivaa teidän vuoksenne sekä Laodikean ja Hierapoliin seurakuntien vuoksi." Kol.4:12-13
"Rukous on taistelua toisten puolesta!"
Nykyään on helppo lähettä tervehdykdiä. Paavalille nämä olivat niinkuin vastaanottajille todella tärkeitä viestejä.

Epafras oli Paavalin 'rakastettu palveluskumppani' ja 'uskollinen Kristuksen palvelija', todellinen paimenhahmo. Tällaisia hahmoja todella olen saanut piirijohtaja aikana.

Vaikka Epafras nyt olikin kaukana seurakunnasta, hän ei voinut unohtaa sitä. Hän kantoi sen jäseniä koko ajan sydämesäään. Hän oli perustanut Kolossan seurakunnan ja mahdollisesti myös Hierapolin ja Laodikean seurakunnat. Tämä todellinen työtoveri rukoili, että seurakunta tulisi täydelliseksi ja ymmärtäisi Jumalan tahdon.
Tämä oli seurakunnalle paljon tärkeämpää kuin seurakuntalaisten ja pappien salaisuuksien ymmärtäminen.

Epafras. oli kotoisin Kolossasta ja osallistui siellä kristillisen seurakunnan muodostamiseen. Epafras kävi otaksuttavasti Paavalin luona saamassa ohjeita, miten oli suhtauduttava Kolossassa syntyneeseen harhaoppiin. Käynnin tuloksena oli Kolossalaiskirje.


Todellinen seurakuntalainen rukoilee seurakunnan puolesta ja että ymmärtäisi Jumalan tahdon mukaan elämisen.

Arto Auranen

Sivua on ladattu 19276 kertaa

twaarna sunnuntain tekstit

Palaute

[paluu]