Tuskien tie - voiton tie
 

JEESUKSEN HAUTAUS

 

Juutalaiset eivät halunneet ruumiiden jäävän ristille pääsiäisjuhlan ajaksi.

Pääsiäisjuhla oli juutalaisten suuri juhla.Sitä juhliin Egyptistä vapautumisen muistoksi

 
Siksi juutalaiset pyysivät Pilatukselta, että ne poistettaisiin vielä samana iltana. Maaherra lähettikin sotilaitaan paikalle. Nämä surmasivat pahantekijät. jotka elivät vielä.

Koska Jeesus jo oli kuollut, hänen ruumistaan ei muuten pahoinpidelty, mutta eräs sotilaista lävisti keihäällä hänen kylkensä, ja silloin siitä vuoti verta ja vettä.

Tällä välin eräs arvossa pidetty Suuren Neuvoston jäsen, Joosef Arimatialainen, oli saanut Pilatukselta luvan ottaa haltuunsa Jeesuksen ruumiin. Yhdessä saman Nikodeemuksen kanssa, joka kerran yöllä oli tullut Jeesusta puhuttelemaan, hän kietoi vainajan juutalaisten tavan mukaisesti kääreliinoihin, joiden väliin pantiin tuoksuvia yrttejä ja voiteita. Lähettyvillä oli tyhjä kalliohauta. Sinne vietiin Jeesuksen ruumis. Oviaukko suljettiin raskaalla kivipaadella.
Hautausta oli seuraamassa myös muutamia naisia, jotka olivat tulleet Jeesuksen mukana Galileasta.

Juutalaisten hallitusmiesten pyynnöstä haudan ovi vielä suljettiin sinetillä ja sen ulkopuolelle asetettiin sotilasvartiosto, koska ylipapit pelkäsivät Jeesuksen oppilaiden vievän hänen ruumiinsa voidakseen kertoa, että hän oli noussut kuolleista.
Matt. 27: 45-54; Luuk. 23: 44-46

SISÄLLYSLUETTELO

Ei Jeesusta pidättänyt kivi, jonka enkeli siirsi pois haudan suulta, vaan että kaikki näkisivät, että hauta on tyhjä.

USKONTOKIRJANI MARTTI SIMOJOKI - JAAKKO HAAVIO - VILHO MYRSKY