JEESUS JA PILATUS
Kuulusteluja

JUMALAN AJATUKSET JA IHMISAJATUKSET

Olivatko fariseukset epävarmoja, kun Jeesusta vietiin monen tuomioistuimen tuomittavaksi. Tärkein henkilö oli kuitenkin roomalainen maaherra Pontius Pilatus

Juutalaisten oma tuomioistuin, Suuri Neuvosto (Sanhedrin), sai langettaa tuomioita eräissä asioissa, vaikka maa kuuluikin Rooman valtakuntaan. Neuvostolla ei kuitenkaan ollut oikeutta panna täytäntöön kuolemantuomioita. Vain roomalainen maaherra saattoi tällaisessa asiassa antaa lopullisen päätöksen, ja silloin syylliseksi havaittu jäi roomalaisten sotilaiden käsiin.


Varhain aamulla juutalaisten vanhimmat veivät Jeesuksen vankinaan roomalaisen maaherran Pontius Pilatuksen luokse. Pilatus tuli ulos heitä puhuttelemaan ja kysyi:
-- Mistä syytätte tätä miestä?
Hänelle vastattiin:
-- Olemme havainneet, että hän villitsee kansaamme. Hän kieltää maksamasta veroja keisarille ja sanoo olevansa Kristus, kuningas.
Pilatus kysyi Jeesukselta:
-- Oletko sinä juutalaisten kuningas?
Jeesus vastasi:
- Minun kuninkuuteni ei ole tästä maailmasta. Jos se olisi tästä maailmasta, niin palvelijani olisivat taistelleet puolestani, jotta en olisi joutunut juutalaisten käsiin. Mutta minun kuninkuuteni ei ole täältä.
Pilatus sanoi:
- Sinä siis kuitenkin olet kuningas!
Jeesus vastasi:
- Olen, niin kuin sanoit, minä olen kuningas. Sitä varten olen syntynyt ja tullut maailmaan, että todistaisin totuuden puolesta.
Pilatus kysyi:
- Mikä on totuus?
Tämän sanottuaan hän meni juutalaisten luokse ja ilmoitti:
- Minä en löydä hänestä mitään syytä.
 

SISÄLLYSLUETTELO

Pilatus ei löytänyt Jeesuksesta mitään syytä.

USKONTOKIRJANI MARTTI SIMOJOKI - JAAKKO HAAVIO - VILHO MYRSKY

 *