Isän tehtävä on tukea

Haastattelu Uusi Tie-lehdessä joulukuussa 2001

Piirijohtaja Arto Auranen

- Nyt on sellainen vaihe elämässä, jossa suhteutan  perhettä, itseäni ja työnäkyäni toisiinsa, toteaa joulukuun puolessavälissä kuusikymmenvuotispäiviään juhliva piirijohtaja Arto Auranen.

 

Auranen tunnustaa, että siinä vaiheessa kun lapset olivat pieniä vastuu perheestä jäi suureksi osaksi äidille. Ikä on tuonut kypsyyttä ja perhe on nyt ykkössijalla.

- Nyt kun lapset ovat jo aikuisia, perhe ei enää tarvitse aktiivista läsnäolijaa. Haluan kuitenkin olla yhteydenpitäjä, joka pitää perheen koossa.

 

Aurasella on kolme tyttöä, jotka kyselevät myös isän mielipidettä ratkaisuissaan.

- En tuputa neuvojani. Jos he kysyvät, kerron oman kantani. Kun ovat ratkaisunsa tehneet, olen sen puolella, vaikka he eivät olisikaan tehneet niin kuin minä olen sanonut.  Olen päättänyt, että vältän viimeiseen asti muistuttamasta, että enkös minä niin sanonut. Auranen toteaa, että kuusikymppisenä hänen työroolinsa ei ole enää suorittajan, vaan paremminkin isällisen toimijan.

 

- Piirijohtajan työssä Auranen haluaisi enemmän irrottautua käytännön töistä tärkeimpinä pitämiinsä Raamatun opettamiseen, evankelioimiseen ja lähetystyöhön. Piirijohtajana Auranen kokee olevansa hengellinen isä. Hän korostaa, että siinäkin hänen pitää antaa mahdollisuus myös virheiden tekemiseen.

 

- Pidän tärkeänä sitä, että voin kulkea ihmisten rinnalla heidän onnistumisissaan ja epäonnistumisissaan. En ole hirveän hyvä isähahmo, mutta pyrin kuitenkin siihen.

Keski-Suomen Kansanlähetyksen piirijohtaja Arto Auranen viettää syntymäpäiviä perhepiirissä.

 

Mahdolliset muistamiset voi osoittaa Keski-Suomen Kansanlähetyksen tilille: Nordea 158130-34230, viite Arto 60 v.

 

Haastatteli Anne Lepikko

 


takaisin