Paluu

Jumalan ajokoirana Keski-Suomessa
60-VUOTIAS
Keski-Suomen Kansanlähetyksen  piirijohtaja Arto Auranen haluaa muistuttaa
keskisuomalaisia hengellisen hyvinvoinnin tärkeydestä pinnallisuuden aikana.

Keskisuomalainen Heli Paananen  JYVÄSKYLÄ

Uskoontullessani imin kaiken mahdollisen hengellisen tiedon itseeni ja lopulta tuntui, että voileivän päällä on niin paljon tavaraa, ettei pysty enää itsekään haukkaamaan, joten on hyvä ryhtyä jakamaan muillekin, Arto Auranen kertoo päätymisestään mukaan yhden kirkon virallisista lähetysjärjestöistä, Suomen Kansanlähetyksen toimintaan.

Mies on toiminut Keski-Suomen Kansanlähetyksen piirijohtajana kaksi vuotta. Ennen siirtymistään Jyväskylään hän työskenteli 23 vuotta luokanopettajana Kalajoella, jonka jälkeen kaksitoista vuotta Lappeenrannassa, Kansanlähetyksen Etelä-Saimaan piirijohtajana.

-·Minulla oli Lappeenrannassa hyvät suhteet ympäriinsä eikä muutenkaan tullut mieleenkään vaihtaa piiriä, mutta kun tarjous vaihtaa paikkakuntaa tuli eteen, ajattelin sen olevan haaste Jumalalta, Auranen sanoo. Haaste johtajuus Keski-Suomen piirissä Auraselle olikin, sillä kaupunki ihmisineen oli täysin tuntematon ja alue hengellisen toiminnan suhteen Itä-Suomeen verrattuna erilaista.

-·Täällä on valtavasti kristillistä toimintaa, joka on pirstoutunut eri suuntiin. Pystyäkseen rakentamaan yhteyksiä pitää olla monessa mukana, hän sanoo kertoen samalla toimivansa kuin Jumalan ajokoirana ja pyrkivänsä pääsemään ihmisten, ei asioiden johtajaksi. Keski-Suomen Kansanlähetyksen toiminta koostuu raamattuopetuksesta, lähetyksestä ja herätyksestä.

-·Emme voi tehdä herätystä, mutta voimme rukoilla sitä. Lähetys taas tarkoittaa sitä, että meillä on viisi nimikkoperhettä lähetystehtävissä maailmalla, Lähi-Idässä, Etu-Aasiassa sekä Virossa. Raamatunopetus puolestaan tapahtuu pienryhmissä, pikku missioissa. Keskipisteenä toiminnassa on Keski-Suomi, jonka piirin alueelta Kansanlähetyksen tukijoita löytyy tuhatkunta. Uusien toimitilojen myötä Kauppakadulla piirijohtaja Auranen toivoo mukaan tulevan jatkossa edelleen uusia ihmisiä.

-·Toivon, että uudesta toimipaikastamme tulee lähetyskoti, kohtaamispaikka, johon kaikkien on helppo tulla, vaikka muiden asioiden lomassa, Auranen
sanoo. Tulevaisuuden suhteen Arto Aurasella on unelma, joka liittyy miehen työhön kristillisten asioiden parissa.

-·Tällä hetkellä tämä organisaatio vie paljon aikaa. Jos joskus pystyisi toimimaan vapaana julistajana eli saisi vaan tutkia rauhassa raamattua, kasvaa itse ja kasvattaa muita, Auranen sanoo.

Nimi:
Arto Auranen.
Syntynyt:
14.12.1941 Kalajoella.
Asuu:
Jyväskylässä.
Tehtävä:
Keski-Suomen Kansanlähetyksen piirijohtaja.
Perhe:
Kolme tytärtä ja vaimo.
Harrastukset:
Asuntovaunuilu, kävely, hengellinen konsulttitoiminta sekä atk-ala.
Motto:
Uskokaa evankeliumi. (Markus 1:15)
Juhlii:
Perhepiirissä. Mahdolliset muistamiset K-S Kansanlähetyksen hyväksi Meritaan
158130-34230
.

Takaisin haastattelusivulle Takasin