Jumala kutsui ammattiyhdistysaktiivin
Haastattelu Kummpani-lehdessä
Jyväskylän Maaseurakunnan ja maalaiskunnan yhteinen lehti
 

Peruskoulunopettaja Arto Auranen jätti koulumaailman 15 vuotta sitten.  Jumala kutsui ammattiyhdistysaktiivin  ja lautakuntien ja johtokuntien kestokävijän työhönsä.
- Mutta sitä ennen hän teki minusta  syntisen miehen, Auranen aloittaa elämäntarinansa.

Omien kuormiensa alla huokaileva kansankynttilä sai jättää laiminlyöntiensä ja syntiensä kuorman Vapahtajan ristin juureen. Tämä tapahtui tutun ihmisen seurassa luonnon helmassa, erämaavaelluksen aikana. Miehelle julistettiin ehdoton ja täysi anteeksiantamus ja hän tuli uskoon. Samalla hänet valtasi hirmuinen Jumalan sanan nälkä.
- Kaikki tiesivät, että olen Raamattutunnilla keskiviikkoisin, enkä silloin istu ammattiyhdistyksen kokouksissa. Vähitellen minussa syttyi halu jakaa uskon  aarteita toisillekin. Yhdessä vaimoni kanssa lupauduimme rukouksessa  kokopäiväisesti Jumalan valtakunnan työhön.
- Ensimmäinen kutsu työhön tuli jo saman päivän iltana puhelimitse. Se ei vielä johtanut mihinkään ja yritin myöhemmin  omavoimaisestikin avittaa Jumalaa pyrkimällä mm. Japaniin. Mutta Jumala sulki oven ja avasi sittemmin tehtävän Kansanlähetyksen piirijohtajana Lappeenrannassa.

Vuonna 2000 tuli kutsu Kansanlähetyksen Keski-Suomen piirijohtajaksi.  Työn tavoitteen hän kiteyttää kolmeen sanaan: Raamattu, herätys ja lähetystyö. Kansanlähetys haluaa yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa aktivoida maallikkoja kantamaan  vastuuta omissa kotiseurakunnissaan.

Kasvu vaatii hengellistä kotia
- Jokainen kristitty tarvitsee hengellisen kodin. Ilman kotia ja sitoutumista kasvu pysähtyy, Auranen sanoo.
Jyvässeudulta hän tietää löytyvän ihmisiä, jotka  päiväperhosten tapaan kiertävät hengellisestä herkkupöydästä toiseen sitoutumatta mihinkään.

Monien suorituspakkojen alla elävälle ihmiselle puhe sitoutumisesta saattaa kuulostaa myrkyltä.  Auranen rohkaisee  tarkastelemaan vastuunkantamista armosta käsin, jolloin se  ei ole taakka.
- Jaakobin kirje muistuttaa, että kristillisyys näkyy tekoina.  Kristitty haluaa viedä evankeliumia, hyvää uutista eteenpäin ja tehdä lähetystyötä. Halu tulee uskosta ja rakkaudesta, jonka Jumala on ihmisille  osoittanut.
- Jos ihminen luopuu jostakin Jumalan valtakunnan hyväksi,  hän saa tilalle uutta. Luovuttuani opettajan virasta minulla ei ole ollut puutetta mistään. Jumalan rakkaus ja johdatus kantavat, jos niiden varaan heittäydytään.
Tietysti pitää kaikessa olla järki mukana, heittäytymisessäkin.  Kutsun täytyy tulla niin Jumalalta kuin ihmisiltäkin, Auranen täsmentää.
- Työssäni olen  huomannut, että kyllä Jumala kukkonsa kynii. Jos hän antaakin välistä taivashetkiä, hän tuo takuuvarmasti myös kirkastusvuorelta alas arkeen ja sen kysymyksiin. Jumala pitää huolen siitä, että emme lankea sen enempää ylpeyteen kuin masennukseenkaan. Hän pitää kristityn tiellään, Auranen vakuuttaa.

Teksti ja kuva:
Marja Leena Luukkonen

 


takaisin