Paluu haastatteluihin
  Rantasalmen lehti haastatteli meitä käydessämme sädepäivänä kirkossa 20.7.2012

Kirkolle kiitosta

Perjantaina iltapäivällä kirkkoon tutustuneet Leena ja Arto Auranen paljastivat tulleensa varta vasten tutkimaan Rantasalmen kirkkoa.
- Joskus yli kymmenen vuotta sitten kurkimme kirkon ikkunoista sisälle, ja nyt päätimme tulla sisäpuolelle, kun kirkko on auki, Leena Auranen tunnusti.
Kurkkijoita oli kiinnostanut kirkon konserttisalimainen sisustus. Nyt paikan päällä katsottuna Auraset olivat edelleen ihastuneita kirkkosaliin, sekä sitä ympäröivien tiloihin. Arto Aurasen mielestä vanhan kirkkorakenteen sisälle tehty uusi sali on onnistunut ja upea ratkaisu. Hän kertoi pitävänsä erityisesti Pauno Pohjolaisen alttariteoksesta.
- Avoin risti, tämä on tärkein kirkon sanoma, Arto Auranen kiitti.
Auraset sanoivat arvostavansa myös sitä, että tulipalossa tuhoutuneen kirkon vanha alttaritaulu on saanut paikan uudesta kirkosta.
Lappeenrantalaisen karavaanaripariskunnan toi Rantasalmelle harrastus nimeltä geokätköily.
- Täällä kirkossa ei ole kätköä, mutta muualla kyllä. Ensimmäistä kätköä emme löytäneet, toinen bongattiin ja kierroksella on vielä muita paikkoja etsittävänä, Auraset suunnittelivat.
- Geokätköily on siitä hauska harrastus, että tässä tutustuu eri paikkoihin. Emme varmasti olisi
käyneet Rantasalmella museossa, jos ei olisi tätä harrastusta, he ounastelivat.
Gepsin kanssa Joroisista vaunuparkista Rantasalmelle suunnannut pariskunta aikoi kiertää Juvan kautta takaisin tukikohtaan. Gepsi kertoi, että reitillä oli kymmenkunta rastia, joista Auraset olivat poimineet mielenkiintoisimmat itselleen etsittäväksi.

Kirkon oppaina on ollut sateesta huolimatta rauhallinen työsarka. Opas Sara Niiranen kertoi, että tähän asti vilkkaimpana päivänä kävi yli 50 ihmistä mutta muut päivät ovat olleet hyvin hiljaisia.

Mira Markkanen-Vänttinen

Kuvateksti:

Leena ja Arto Auranen antoivat vuolaat kehut ja kiitokset Rantasalmen kirkkosalin kauneudelle. Heidän mielestään myös kirkkotorin rakentaminen on oivallus, mikä lähentää seurakuntalaisia kirkkoonsa. Esittelemässä Sara Niiranen.

 

copyright AuraNET / Rantasalmen lehti Päivitetty 01.05.2020