ETUSIVU PERHE HARRASTUKSET HISTORIA KALENTERI TMI  BLOGI 
copyright AuraNET | Päivitetty 15.12.2013

POISTU

PALUU

SAARNAT

PUHEET

JOSSAIN JULKAISTU

 

Kansanlähetyksen ystävälehteen

Kommentti

Oma elämäkerta Siipipyörässä 2008

Ensin tupa ja takka, sitten vasta akka.

 Hurjassa nuoruudessani minulla oli monta hyvää periaatetta. Vuosien varrella osa periaatteista mureni tai en voinut niitä pitää. Etenkin periaate, että pitää olla ammatti ja talo, ennen kuin voi solmia avioliiton, meni menojaan, tavattuani nykyisen vaimoni.

 Olen syntynyt Kalajoella ja opiskelu vei minut Kajaaniin Seminaariin. Valmistuin peruskoulun opettajaksi kuusikymmentäluvun lopulla. Solmin opiskeluaikana avioliiton lastenhoitajaksi valmistuneen Leenan kanssa, jonka periaatteena oli, ei koskaan opiskelija avioliittoa. Oman tuvan rakensimme vasta seitsemänkymmenluvun alkupuolella Kajaaniin. Kainuussa toimin opettajana parikymmentä vuotta. Meille syntyi kolme ihanaa tyttöä.

Elämä oli kuitenkin lähtenyt väärille raiteille, mutta onneksi Jumala puuttui perheemme elämään. Vaimoni sai palata uskon tielle paria vuotta aikaisemmin kuin minä. Maailmanmies joutui luopumaan maailmallisista periaatteistaan yksi toisensa jälkeen. Opettajana olisin halunnut järjellä ymmärtää uskon, ennen kuin voin antaa elämäni Jeesukselle. Uskoa vain ei otettu kuin lääkettä apteekin hyllyltä. Se annettiin minulle lahjaksi, kun tunnustin syntini ja syyllisyyteni Jeesukselle.

 Usko vaikutti niin, että halusin kuulla enemmän ja enemmän Jeesuksesta. Lopulta rukoilimme vaimoni kanssa vaarallisen rukouksen: ”Jos Herra viet, niin vie kokonaan” Tämä rukous johti perheemme kokoaikaiseen Jumalan valtakunnan työhön. Jätimme maalliset työt, kun minut kutsuttiin piirijohtajaksi Etelä-Saimaan Kansanlähetykseen, jossa Leena toimi toimistosihteerinä. Toinen tupa rakennettiin Lappeenrantaan. Kaksitoista vuotta teimme lähetys- ja evankelioimistyötä Karjalassa ja osin Venäjällä rajan toisella puolella. Sitten Jumala siirsi meidät seitsemäksi vuodeksi Keski-Suomen Kansanlähetyksen piirijohtajan tehtäviin Jyväskylään.

 Vaimoni vaikean sairauden jälkeen siirryimme eläkkeelle. Kaksi aikuisista lapsistamme oli jäänyt Lappeenrantaan. Kun sinne syntyi toinen lapsen lapsemme, niin houkutus oli liian suuri ja palasimme Lappeenrataan. Nyt tupana on kerrostalo-osake keskellä kaupunkia.

 Työvuosina jouduin perehtymään tietotekniikkaan ja viestintään. Siitä syntyi tavallaan uusi ammatti. Valmistan toiminimeni kautta yhteisöille ja yrityksille nettisivuja. Kainuulaisten hyvien ystävien kautta päädyin Rautatieläisten Kristillisen yhdistyksen nettisivujen toteuttajaksi.

 Pääperiaatteenani on, että pääasia on Jeesus Kristus.  Tämä periaate vie elämän oikeille raiteille. Vaihteiden väliin tulee, joskus lunta ja jäätä – kateutta ja kaunaa, itsekkyyttä ja syntiä. On hieno asia, että voi pyytää Jeesusta puhdistamaan vaihteet. Hän on hyvä vaihdemies, hän pitää huolen, ettei vihollinen käännä vaihdetta enää väärään suuntaan, vaan uskon juna vie perille iankaikkiseen elämään. Tätä sanomaa kierrän nyt sopimuspohjaisena julistajana kertomassa aina siellä, mihin kutsutaan.

Julkaistu Siipipyörä-lehdessä. On RKY:n jäsenlehti

 Arto Auranen

Kirkkotekstit

Paluu