POISTU

PALUU

SAARNAT

PUHEET

JOSSAIN JULKAISTU

 

Sano vai sana

Tutustu ja kommentoi

Paluu

 


 Jeesus parantaa sadanpäämiehen palvelijan

Evankeliumi Matt. 8: 5–13

Lyhennelmä Malmin seurakunnassa pidetystä saarnasta RailHope-messussa tammikuussa 2019  

 Sadanpäämies puhutteli Jeesusta hyvin kunnioittavasti.

Hän halusi sanoa: ”Jos minua, toisen vallan alaista upseeria, totellaan, kun minä käsken jotakin, kuinka paljoa ennemmin sairauden täytyykään totella sinua, jolla on kaikki valta Taivaassa ja maanpäällä.

Upseeri näki Jeesuksen valtakuntansa kuninkuuden, joka pystyi käskemään sellaistakin, mihin edes Rooman keisarilla ei ollut valtaa.

Jeesus ihmetteli roomalaisen sotilaan, pakanan, suurta uskoa ja tahtoi tulla heti hänen kotiinsa parantamaan palelijan. Menemällä pakanan kotiin Jeesuksesta juutalaisena tulisi kultillisesti saastainen, ja tätä sadanpäämies ei halunnut aiheuttaa.  ”Sano vain sana niin palelijani paranee”

Mistä näin suuri luottamus?

Roomalainen armeija, oli erittäin hyvin organisoituja ja niissä vallitsee selvä hierarkia, johtosuhteet, järjestys ja sen kunnioitus. Mekin elämme järjestäytyneessä yhteiskunnassa, joka pohjaa kristilliseen elämänkatsomukseen.

Mutta, mitä me olemme tekemässä tälle suomalaiselle yhteiskuntajärjestykselle. Olemme sysänneet Jumalan sivuraiteelle. Usko on kadonnut niin järjestöistä kuin yhteisöistä. Historia todistaa, että jokainen valtio, kansakunta on hävinnyt maapallolta hylättyään Jumalan ja Jeesuksen; niin kävi Roomallekin.

Mehän tuhoamme tätä järjestystä. Ainoa, mitä uutisista kuulemme, että me riitelemme maailmalla kohta kaikista asioista, Sotesta ja hävittäjistä puhumattakaan.

Onko kirkko ainoa, joka rukoilee lähes joka sunnuntai päättäjien puolesta, eduskunnan, hallituksen, esipaimenien puolesta.

Mehän enempi arvostelemme ja halveksimme päättäjiä, etsimme yleisradion avulla virheitä lähes kaikista ja kaikesta.

Vihapuhe on yleisempää kuin kunnioittava suhtautuminen päättäjiin, omaan pomoomme työpaikalla, lähimmäiseen, siihen hankalaankin.

Pienet ryhmittymät, marginaalit, vaativat omia näkemyksiään tasa-arvon nimissä ja valtaa itselle.

Ihmisinä emme pääse tasa-arvoiseen asemaan. Jokaiselle meistä on annettu omat taidot ja lahjat tätä yhteiskuntaa varten.

Sen sijaa Raamattu opettaa, että me olemme samanarvoisia Jumalan edessä. Sen osoittaa jo Jeesuksen ristin kuolema. Golgatalla hän otti kantaakseen kaikkien synnit, niin rötösyntisten, kuin kunniallisten kansalaisten.

Sadanpäämiehellä oli suuri usko, luottamus, Jeesuksen voimaan. Hän uskoi, että Jeesus halusi auttaa pakanaakin, hän uskoi, että Jeesus voi parantaa olematta itse edes paikalla, hän uskoi, että se voi tapahtua pelkän Sanan voimalla.

Mistä me saisimme tällaista sadanpäämiehen luottamusta Jumalan sanan voimaan, Raamattuun? Tällaista sanomaa haluaa RKY viedä eteenpäin!

Sadanpäämies /  Kapteeni sai kuulla ihanat sanat Jeesukselta: ”Tapahtukoon niin kuin uskot.”

 Arto Auranen emeritus puheenjohtaja

Tämä on viimeinen saarna Rautatieläisten Kristillisen yhdistyksen  yhteydessä.

 

 

 

copyright AuraNET | Päivitetty 19.11.2022