Sanan Suvipäivät tuo kaupunkiin tuhansia kuulijoita

Uutinen Lappeenrannan Uutiset lehdessä 23.09.2009 9:45

 
Lappeenranta saa jälleen kerran toimia kirkollisten kesäjuhlien viettopaikkana. Useita tuhansia osallistujia kokoavat Sanan Suvipäivät järjestetään viikkoa ennen juhannusta 2010.

Suvipäivien järjestelyvastuussa ovat Kansan Raamattuseura, Lappeenrannan seurakuntayhtymä ja Etelä-Saimaan Kansanlähetys.

Viime kesänä päivät pidettiin Mäntsälässä. Lappeenrannan urheilutalolla viikkoa ennen juhannusta vietettävien päivien tunnukseksi on valittu sanat Rajaton armo ja niiden aikana on luvassa ohjelmaa aikuisten lisäksi myös lapsille ja nuorille.

Päivien varten asetettu juhlatoimikunta on äskettäin pitänyt ensimmäisen kokouksensa ja valinnut juhlien pääsihteeriksi Arto Aurasen, joka aloittaa kokopäivätoimisena työntekijänä ensi vuoden alusta lukien. Päätoimikunnan puheenjohtajana toimii Lauritsalan seurakunnan kirkkoherra Jouni Turtiainen.

Pääsihteeriksi valittu Auranen on tehnyt pitkän päivätyön opettajana. Opettajan vuosiensa jälkeen hän toiminut muun muassa kaksitoista vuotta Etelä-Saimaan Kansanlähetyksen piirijohtajana ja sen jälkeen noin kuuden vuoden ajan samassa tehtävässä Jyväskylässä.

Artolla on kokemusta suurten valtakunnallisten juhlien organisoinnista, sillä hän oli vetovastuussa kahdeksan vuotta sitten Lappeenrannassa järjestetyillä Kansanlähetyspäivillä.

Arto Auranen on jo jonkun aikaa ollut eläkkeellä piirijohtajan työstään, mutta hän haluaa silti olla mukana järjestämässä näitä päiviä.

–Haluan olla mukana viemässä evankeliumia eteenpäin ja toivon, että ihmiset löytävät tarkoituksen elämäänsä.

Haastatteli Pertti Kakkonen (Lappeenrannan seurakunnan tiedottaja

Arto Auranen on valittu vetovastuuseen Sanan suvipäivien järjestelyihin.

takaisin