12. Alku ja loppu


 

Vihdoinkin karjankynteen sataminen päättyi ja valkeni kirkas aamu. Lämmintä oli vain 10 astetta, mutta eihän kaikkea hyvää saa kerralla. Hyvän sään aikana oli kiire lähteä hakemaan muutama kätkö ja asioimaan Sotkamon kirkonkylän kauppoihin.

Ensimmäinen kohde oli Venesatama.  Adventure-Lab kätköohjelma on ladattuna kännykässä. Jokaiseen osioon kuuluu viisi eri kohdetta. Kohteeseen päästyä, avautuu kysymys ja oikean vastauksen jälkeen ohjelma antaa uuden osoitteen. Toinen kohde tällä kertaa oli tori. Siellä olikin aika vilkasta näin lauantaiaamuna. Selvitimme kysymyksen ja saimme seuraavan kohteen, pesäpalloareena. Kävelimme kohteeseen. Vastauksen kanssa oli vähän vaikeuksia, emme löytäneet kysyttyä tekstiä mistään. Se piti selvittää arvaamalla, oikean arvauksen jälkeen saimme uuden kohteen, joka oli kirjasto. Viides kohde oli kirkko ja sinne ajoimme autolla.

Kirkon parkkipaikalla oli paljon väkeä, hyvin puettuja perheitä. Ihmettelimme, viettääkö joku häitä aamulla klo 10.45. Ei sentään ollut kyseessä häät, vaan siihen valmistava kirkollinen tutkinto. Oli alkamassa konfirmaatiomessu.

Ruokaostoksilta palasimme torille, jossa oli menoa ja meteliä. Nuorten bändi soitti hyvällä volyymillä jotain, mistä me emme ymmärrä mitään. Ihmiset torilla ja läheisissä kahviloissa kuuntelivat hyväntuulisina. Tunnelma oli leppoisa.  

Emme malttaneet lähteä, vaan jäimme odottamaan seuraavaa ohjelmaa. Ensin lauloi Kyösti hengellisen laulun ja hänen jälkeensä evankelista piti herätyspuheen. Hän aloitti puheensa sanomalla, että elämässä on alku ja loppu. Ja siitä hän jatkoi kertomalla rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta (Luuk.16:19-31). Lopuksi hän sanoi moneen kertaan ja hyvin selkeästi, että sinä itse päätät, minne olet menossa.

Puhe oli ehkä kolmenkin hissipuheen mittainen, mutta täyttä kristillistä sanomaa, iloitsimme siitä. On hienoa, että joku vielä rohkenee tulla torille jakamaan evankeliumia. Kyse oli vanhanaikaisesta herätyskokouksesta. Emme tiedä minkä seurakunnan tai järjestön joukoista puhuja oli, mutta sanoma oli täysin kristillistä.

Elämässä on alku ja loppu, sinä itse päätät missä olet elämäsi loputtua…

   Leena Auranen

Paluu

 

 


Webmaster