2. Kaikkien kaverina 44 vuotta


 

Iso Kirja sanoo, että kaikella on aikansa. Aika on istuttaa, aika on rakentaa, aika on repiä. Kaikesta tuosta saa vaikutelman, että aika on rajallista ja kuluu nopeasti.

Tänä vuonna tuli täyteen 44 vuotta karavaanarina, kaikkien kaverina. Tosi pitkä aika, mutta kuitenkin muistan kuin eilisen päivän ensimmäisen vaunumatkamme.
Pieni Sprite Alpine peräkoukussa kiipesimme Saukkovaaran rinteen päälle Kainuun Ristijärvellä. Oli aurinkoinen pakkaspäivä.
Olimme tietysti täpinöissämme koko viisihenkinen perhe. Oli hiihtolomaviikko ja heti vaunun paikoitettuamme lähdimme hiihtämään. Kuinka ollakaan isommat tytöt, 4- ja 8-vuotiaat eksyivät väärälle hiihtoladulle. Olipa siinä draamaa kylliksi, mutta onneksi tytöt löytyivät ja pääsimme asettumaan yöpuulle.
Nukkuminen pelotti minua ihan hirveästi, tuskin nukuin tuntiakaan. Lämmityslaite napsahteli ja samaa ääntä piti pakkanen ulkopuolella.
Ensikosketus vaunuiluun oli kuitenkin kiinnostava ja innostava, koska olemme perheen kanssa nukkuneet vaunussa jo yli kaksi tuhatta yötä.

Nyt alkaa tuntua siltä, että karavaaniharrastus on tullut tiensä päähän. Aika oli aloittaa ja nyt on aika lopettaa. On hyvä jäädä muistelemaan kaikkia tehtyjä reissuja ja erilaisia sattumuksia matkan varrella.
Vaikka eihän sitä tiedä, jos vielä yhden reissun tekisi.

Muistin virkistämiseksi vaan…

Leena Auranen

Paluu

 


Webmaster