SANA Jeesuksen Juudalta

 VIIKON SANA  
Juudan kirje
vaihtuu viikoittain lauantaisin.
Poikkeuksia juhlapyhinä. Laatinut Arto Auranen

EPÄVAKAAT IHMISET
He ovat pärskyviä meren aaltoja, joiden vaahtoharjana on heidän häpeänsä, radaltaan harhautuneita tähtiä, joille ikuisiksi ajoiksi on varattuna synkin pimeys.
Juuda1-13

Pysykää siinä opissa, jossa olette uskoon tulleet

Meeren rannalla asuneena tiedän, että myrskyn laannuttua rannoille jää aina ajopuuta ja kaikenlaista roskaa. Tämän vertauksen taustalla on Jes 57:20, joka puhuu aalloista, jotka nostavat esiin liejua ja saastaa, kun eivät voi pysyä aloillaan.
Kun Juudas kirjoittaa "harhailevista tähdistä", hän ei tarkoita planeettoja, vaan putoavia meteoriitteja, jotka häviävät pimeyteen.
Tässä ja edellisessä jakeessa Juuda on kuvannut niitä ihmisiä, joita vastaan hän taistelee. He ovat yhtä vaarallisia kuin vedessä olevat salakarit, yhtä itsekkäitä kuin vain itseään ruokkivat paimenet, yhtä hyödyttömiä kuin vedettömät pilvet, yhtä kuolleita kuin hedelmättömät puut, yhtä likaisia kuin vaahtoava meri. Heitä kohtaa tuomio yhtä varmasti kuin langenneita enkeleitä.
Yleensä harvoin luterilaisuudessa tapaa tämän kaltaista tomintaa, mutta mieleeni tulee 90-luvulla Suomeenkin harhautunut ns. Toronton herätys. Tunne voitti Jumalan terveen julistuksen.

He ovat kuin tuuliviiri

Pysykää siis lujina, veljet, ja pitäkää kiinni niistä opetuksista, joita olemme suullisesti tai kirjeessämme antaneet teille. (2.Tess. 2:15) .

Arto Auranen

Sivua on ladattu 31148 kertaa
Efesolaiskirjeen sanaan
Palaute
[paluu]