raitti4 / Arton ja Leenan
GEOKÄTKENTÄ HARRASTUS

Takaisin vanhoihin harrastuksiin
Hei! Mitä se on?

Aivan uusi harrastus alkoi kesällä 2011.

Älä missään nimessä lue enempää, jos et halua ryhtyä aikuisten avaimenpiilotusleikkiin ja joutua siinä koukkuun!

Maastoon on kätketty erilaisia ja erikokoisia purkkeja. Internetiin on tehty sivusto, jossa nämä kätkön koordinaatit on annettu. Kätkön löytää kartan tai gepsin eli gbs-laitteen avulla. Kun paikkaan on tultu, sitten vain konttaamaan ja kurkistelemaan, joka puolelle. Jotain poikkeavaa etsimme. Kun kätköpurkki on löytynyt, merkataan kätkössä olevaan lokikirjaan omat tunnukset ja kotona tai kännykän avulla nettisivustoille merkitään, että kohde löytyi ja kuvaus etsinnästä. Mutta ei kerrota tietenkään, mistä kätkö löytyy. Kätkö jää aina paikalle seuraavaa etsijää varten.

Netistä löytyy maailmanlaajuisesti yli kaksi miljoonaa eritasoista kätköä ja niiden kuvauksia. Olemme tähän mennessä saaneet tutustua mm. karavaanimatkoillamme hienoihin paikkoihin, niiden historiaan ja mitä muuta hienoa lähimaastosta löytyy. Eipä olisi tullut muuten käytyä Haapaveden lentokoneen putoamispaikalla eikä tiedetty edes sellaista tapahtuneen. Vesilahden historiasta saimme myös paljon lisätietoa. Onhan Leena-vaimoni asunut siellä.

Upeilla paikoilla on saatu katsella maisemia ihan eri kulmasta kuin asvalttitieltä. Ulkomaillakin on jo muutama kätkö löydetty. Oma kaupunki, Lappeenranta, on jo koluttu aika tarkkaan. Onpa otettu ystäviäkin mukaan tutustumaan tähän harrastukseen.

Olemme Leenan kanssa jo muutaman kätkön itsekin tehneet. Jännä seurata, mitä kommentteja 'kohtalotoverit' ovat kirjoittaneet.


Tässä on tähän astiset geosaavutukset kätköt ja kuntakartta, joissa jokaisesta jokunen kätkö on löytynyt.

Katso kuvia geokätköilyreissuiltamme

 

copyright AuraNET
Päivitetty 10.11.2022